TV-TUOTANTOJA

Televisiotaustaa

Filmille toteutetut lyhytelokuvat, joista "Euroopan yhdentyminen" voitti ohjaajapalkinnon 1992 Tampereen Kansainvälisillä Filmifestivaaleilla, ovat luoneet pohjan Videotuotanto Mertavisionin perustamiselle ja osaamiselle.

Mertavision on toteuttanut Ylelle ja MTV3 -kanaville vuosien varrella lukuisia palkittuja TV-ohjelmia, luonto- ja urheiludokumentteja, lastenohjelmia sekä viihdesarjoja.

Ohjelmia on myyty kansainvälisesti yli kymmeneen maahan, mm. Ruotsin, Ranskan ja Espanjan tv-kanaville.

TV-TUOTANTOJA 1 TV-TUOTANTOJA

 

Luontodokumentit

TV-TUOTANTOJA 2 TV-TUOTANTOJA

Videotuotanto Mertavision on tuottanut neljä pitkää luontodokumenttia Ylelle. Ohjelmat ovat levinneet kansainvälisesti ja saavuttaneet kunniakirjoja ulkomaisilla luontodokumentti -festivaaleilla.

Urheiludokumentti

TV-TUOTANTOJA 3 TV-TUOTANTOJA

Mertavision käsikirjoitti, kuvasi, ohjasi ja editoi Ylen Urheilutoimitukselle puolen tunnin dokumentin Tampere Open –tennisturnauksen 35-vuotisesta historiasta vuonna 2016.

Viihdeohjelmat

TV-TUOTANTOJA 4 TV-TUOTANTOJA

Mertavision on ollut käsikirjoittamassa sketsejä sekä kuvaamassa ja ohjaamassa monia Ylen viihdesarjoja vuosien varrella, kuten kulttiklassikkoa "Räppärit räppää".

Lastenohjelmat

TV-TUOTANTOJA 5 TV-TUOTANTOJA

Miina ja Manu, Mauri Kunnaksen kirjojen toteutus TV2:lle... Tuttiritarin ensimmäiset 50 tv-jaksoa ideoitiin ja käsikirjoitettiin Mertavisionin taholta.

Henkilökuvat

TV-TUOTANTOJA 6 TV-TUOTANTOJA

"Hitaassa matkanteossa on syvyyttä -300 km Erno Paasilinnan matkassa" (1993) on Petri Merran käsikirjoittama ja ohjaama henkilökuva suuresta aforistikosta ja Finlandia -kirjallisuuspalkinnon voittajasta.

Taideohjelmat

TV-TUOTANTOJA 7 TV-TUOTANTOJA

"Unen ja valveen kuvat" on  Ylelle toteutettu viisiosainen kokeileva sarja suomalaisista surrealistitaiteilijoista. Sarja on nähty kaikissa pohjoismaissa Islantia lukuun ottamatta.

Alla muutama näyte tv-tuotannoistamme vuosien varrelta...