Videon jälkituotanto

Videon tai tv-tuotannon kehityksen kolmatta vaihetta kutsutaan jälkituotannoksi. Ensimmäinen vaihe on esituotanto, jossa video suunnitellaan ja toinen vaihe on tuotanto, jossa video kuvataan. Jälkituotanto sisältää yleensä kaikki ne työvaiheet, jotka tehdään kuvausten päätyttyä.

Editointi sisältää sekä kuvan että äänen käsittelyn. Siinä valitaan parhaat otokset kuvatusta materiaalista ja laitetaan ne järjestykseen halutun tarinan kertomiseksi.

Jälkituotanto sisältää myös mahdolliset graafiset elementit, kuten tekstit, logot, graafiset kuviot, 2D -animaatiot, kuvaefektit sekä tekstitykset.

Jälkituotanto sisältää myös videon paketoimisen sopivaan formaattiin esim. somekanaville sekä jakelun, kuten ohjelman lähettämisen televisioyhtiöille tai videon lataamisen verkkoon.

1. Raakaeditointi

Kuvausten valmistumisen jälkeen (tai käytämme valmista kuvamateriaalia asiakkaalta tai kuvapankista) suoritamme ensimmäisen editointikierroksen. Siinä jaottelemme kaikesta kertyneestä materiaalista käyttökelpoiset otokset, joista lopullinen video alkaa rakentumaan.

Editointi perustuu käsikirjoitukseen ja ennaltasovittuihin sisältötavoitteisiin.

Ohjelma rakenne ja kesto alkavat muotoutua useiden editointikertojen myötä lähemmäs lopullista mittaansa ja toisarvoiset otokset karsiutuvat pois.

2. Luova editointi

Videotuotanto Mertavision on ylpeä luovasta editointityylistään. Tärkeää on ymmärtää jokaisen eri videon kohdalla, miten materiaalista saadaan synnytettyä mahdollisimman optimaalinen lopputulos.

Yksi esimerkki luovasta editoinnista on, että jokaisesta videoesiintyjästä tulee sujuva ja uskottava videoillamme.

Emme koskaan esitä haastateltavaa henkilöä epäedullisessa valossa vaan poistamme takeltelut ja sanavirheet sekä turhat vilkuilut tai kokonaisuutta häiritsevät maneerit viimeistään editointivaiheessa.

3. Äänisuunnittelu

Lähes jokaiseen videotuotantoon kuuluu myös ääni. Ääniä on monenlaisia, kuten kuvauksissa nauhoitettu puhe, tehosteäänet, tilausmusiikki tai katalogimusiikki.

Saat tarvittaessa videoosi natiivin ammattispeakerin tekemän selostuksen millä tahanasa maailmankielellä laajan verkostomme kautta kohtuukustannuksella.

Kaikissa videotuotannoissamme puhe kuuluu selkeästi eikä musiikin tasot särje korvia. Luomme videoihimme harmonisen, balanssiin miksattu äänimaton, joka antaa selkeän ja miellyttävän katselu-ja kuuntelukokemuksen.

4. Värimäärittely

Värikorjaus on osa kuvamateriaalin jälkituotantoa. Siihen harva kiinnittää huomiota mutta sillä voi olla valtava vaikutus videoosi.

Tuotannon tehtävänä on varmistaa, että valaistus ja kamera-asetukset ovat mahdollisimman yhdenmukaisia ​​kuvattaessa, mutta valossa ja värisyvyydessä tulee aina vaihtelua eri lokaatioissa.

Värimäärittely tasoittaa eri otosten eroja ja lopputuloksena saat videoosi miellyttävän tasalaatuisen ja yhtenäisen sävymaailman.

5. Graafiset elementit

Jälkituotanto sisältää myös tekstisuunnittelun ja otsikoinnin, logojen lisäämisen sekä mahdollisen saavutettavuustekstityksen luomisen.

Käytämme aina kun mahdollista yrityksen brändiohjeistuksen mukaisia fontteja, logoja ja graafisia elementtejä. Tämä tekee videotuotannostasi yhteneväisen muun markkinointimateraalisi kanssa.

Voi lähettää meille kuvamateriaaliasi, kuten logosi, meille sähköpostilla 100mb asti tai esim. ilmaisella wetransfer.com -palvelulla 2GB tiedostokokoon asti.

6. Kommenttiversio

Kun videon ensiversio on meidän osalta mahdollisimman lähellä lopputulosta, lähetämme sen kommentoitavaksi. Saadun palautteen pohjalta teemme tarvittaessa videoon korjauksia ja tarkennuksia asiakkaan toivomusten mukaisesti.

Monilla videoalan yrityksillä on tapana lähettää tuotannon keskeneräisiä videoita moneen kertaan asiakkaalle kommentoitavaksi.

Tämä on asiakkaalle rasittavaa sillä se ei ole heidän osaamisaluettaan. Mielestämme meidän alan ammattilaisina pitää tarjota asiakkaalle mahdollisimman valmiiksi editoitu lopputulos eikä rasittaa tilaajaa turhilla yksityiskohdilla.

Suurin osa videoistamme hyväksytäänkin asiakkaan taholta jo suoraan ensimmäisen version valmistuttua. Tämä on osa Mertavisionin toimivaa palvelukonseptia.

Videon valmistuttua on sen jakelun aika. Jokaisella sosiaalisen median alustalla tai televisiokanavalla on omat vaatimuksensa videolle, kuten kuvasuhde ja enimmäispituus.

Mikäli esim. oman YouTube -kanavan perustaminen tuntuu hankalalta, voimme tehdä sen puolestasi ja ladata valmiin videon sinne.

Me teemme sinulle kaikki tarvitsemasi versiot jokaiseen käyttötarkoitukseen ja huolehdimme puolestasi aineiston toimitukset oikeaan paikkaan. Lisäksi projektisi ja materiaaliasi jäävät meille talteen, jolloin niihin voi palata päivitysten merkeissä vuosienkin päästä.

Kysy lisää palveluistamme!