Videotuotanto Mertavision yrityksenä

Mertavision on toiminut alalla jo yli 25 vuotta. Tuotantoyhtiön perustaja Petri Merta aloitti filmille tehdyillä lyhytelokuvillaan (palkittu mm.Tampereen Kansainvälisillä lyhytelokuvajuhlilla).

Tämän jälkeen ura jatkui oman tuotantoyhtiön kautta Ylen yhteistuotantojen tuottajana, tv-käsikirjoittajana, kuvaajana sekä ohjaajana lastenohjelmille, viihteelle ja asiaohjelmille.

Mertavisionin dokumenttituotantoja on yhdessä taideohjelmien kanssa nähty yli 10:ssä maassa ympäri maailmaa mm. Pohjoismaissa sekä mm. Ranskan ja Espanjan tv-kanavilla.

Leipä on laveana maailmalla ja tv-tuotantojen lisäksi Videotuotanto Mertavision tekee paljon videoita myös yrityksille, järjestöille ja yhdistyksille. Kaikkien tuotantojen taustalla on vahva ammattimainen osaaminen ja laadukas toteutus.

Nykyaikaista videomarkkinointia

Mertavision on videotuotantoalan kokenut monitoimija, joka vastaa tuotannon kaikista vaiheista sujuvasti ja ammattitaitoisesti.

Video-ohjelmien ideointi, käsikirjoitus, kuvaus ja jälkituotanto sisältävät paljon työvaiheita. Kokemuksemme auttaa ja emme kuormita tilaajaa turhilla yksityiskohdilla, vaan teemme videon tuotannon tilaajalle helpoksi.

Asiakkaamme miltä tahansa toimialalta voi aina luottaa, että yhteistyömme lopputuloksena hän saa laadukkaan ja kustannustehokkaan videotuotannon, jota voi ylpeänä esitellä eri medioissa.

Asiakas on meille ykkönen!

Konsultoimme kaikkea videotuotantoon liittyvää – myös jälkimarkkinointia. Asiakkaamme ei jää yksin, vaan tarjoamme tukea myös videon jakeluun ja markkinointiin.

Tarvittaessa myös päivitämme videonne nopeasti. Säilytämme projektinne ja siihen liittyvät materiaalit takuuvarmasti tallessa vuosikausia.

Videotuotanto Mertavisionin palvelukonsepti toimii – todisteena ovat pitkät ja tyytyväiset asiakassuhteet.

Uusin luontodokumenttimme “Kolopesijät” Ylen Avara luonto -ohjelmassa

Videotuotanto Mertavisionin Ylelle kuvaama ja toteuttama kotimainen luontodokumentti ”Kolopesijät” sai ensiesityksen vuodenvaihteessa 2023 arvostetussa Avara luonto -ohjelmasarjassa.

Ohjelma on muutamassa kuukaudessa kerännyt jo lähes 700 000 katsojaa kanavalla ja lisäksi Yle Areenassa sillä on jo lähes 100 000 katsomisklikkausta.

Tämä on erinomainen katsojamäärä nykyisessä pirstoutuneessa mediakentässä – keskimäärin joka seitsemäs suomalainen on jo nähnyt ohjelman!

Kiitos kaikille ”Kolopesijöiden” nähneille ja erityiskiitos ohjelman katsojille positiivisesta palautevyörystä.

Ohjelman voit katsoa täältä.

Kolopesijät -Avara luonto -dokumentti (Yle TV1)

Menee kirkkaasti Suomen luonto-ohjelmien top kolmoseen.

Kiinnostava, viihdyttävä, rauhallinen ja tapahtumarikas niinkuin luonto on.

Pappa 68v, katsojapalaute

Kolopesijät -Avara luonto -dokumentti (Yle TV1)

Upeasti kuvattu, leikattu ja ohjattu kotimainen luontodokumentti.

Kiitos kaikille tekijöille!

Päivi, katsojapalaute

Luontodokumentit vuosilta 2002-2010

Videotuotanto Mertavision on tuottanut viisi pitkää luontodokumenttia Ylelle. Ohjelmat ovat levinneet kansainvälisesti ja saavuttaneet kunniakirjoja ulkomaisilla luontodokumentti -festivaaleilla.

Luontodokumentti

YLE 2002

“Intohimona petolinnut -tutkija,valokuvaaja & lintumaalari Dick Forsman”

Luontodokumentti

YLE 2007

“EUROOPAN viimeiset KILJUKOTKAT”

Luontodokumentti

YLE 2004

“Etiopia -afrikkalainen luontoparatiisi”

Luontodokumentti

YLE 2010

“Tuttu, tuntematon Mehiläishaukka”

Muut tv-tuotannot

Mertavision on toteuttanut Ylelle ja MTV3 -kanaville vuosien varrella lukuisia palkittuja TV-ohjelmia, luonto- ja urheiludokumentteja, lastenohjelmia sekä viihdesarjoja.

Urheiludokumentit

Mertavision käsikirjoitti, kuvasi, ohjasi ja editoi Ylen Urheilutoimitukselle puolen tunnin dokumentin Tampere Open –tennisturnauksen 35-vuotisesta historiasta vuonna 2016.

Viihdeohjelmat

Mertavision on ollut käsikirjoittamassa sketsejä sekä kuvaamassa ja ohjaamassa monia Ylen viihdesarjoja vuosien varrella, kuten kulttiklassikkoa “Räppärit“.

Henkilökuvat

“Hitaassa matkanteossa on syvyyttä -300 km Erno Paasilinnan matkassa” (1993) on Petri Merran käsikirjoittama ja ohjaama henkilökuva suuresta aforistikosta ja Finlandia -kirjallisuuspalkinnon voittajasta.

Lastenohjelmat

Miinan ja Manun satutuokio, Mauri Kunnaksen kirjojen sovitus tv-lastenohjelmiksi sekä Tuttiritarin n. 50 ensimmäisen jakson käsikirjoitus Petri Merran toimesta.

Taideohjelmat

“Unen ja valveen kuvat” on  Ylelle toteutettu viisiosainen kokeileva sarja suomalaisista surrealistitaiteilijoista. Sarja on nähty kaikissa pohjoismaissa Islantia lukuun ottamatta.